ایرنابازار- استفاده از پارکت لمینت در فضاهایی که به سیستم گرمایش از کف مجهز هستند، نیازمند رعایت اصول خاصی است تا هم از کاهش بیش از حد راندمان گرمایشی جلوگیری شود و هم دوام و کیفیت پارکت حفظ گردد. از آنجایی که با نصب پارکت روی گرمایش از کف، پارکت به عنوان یک عایق حرارتی عمل می کند، ممکن است مقداری از عملکرد این سیستم گرمایشی کاهش یابد؛ اما با انتخاب متریال مناسب و اجرای صحیح، می توان از عملکرد بهینه سیستم گرمایشی و طول عمر بالای پارکت اطمینان حاصل کرد. در ادامه به بررسی نکات مهم نصب پارکت بر روی گرمایش از کف می پردازیم.
استفاده از پارکت هایی که با سیستم گرمایش از کف سازگارند
یکی از نکات مهم در نصب پارکت بر روی گرمایش از کف، انتخاب برندی است که پارکت آن با این سیستم گرمایشی سازگار باشد؛ بنابراین هنگام انتخاب این متریال، باید به کیفیت و مواد اولیه ای که در تولید آن به کار رفته دقت داشته باشید.
پارکت هایی که دارای HDF باکیفیت هستند، با سیستم گرمایش از کف سازگارند اما در صورتی که در تولید پارکت HDF باکیفیتی به کار نرفته باشد، با خاموش و روشن شدن سیستم گرمایش از کف و تغییر دمای سطح زمین، تایل های پارکت دچار انبساط و انقباض شدید می شوند که در نتیجه این امر باعث آسیب دیدن کلیک دور تا دور تایل ها و بلند شدن پارکت ها می شود.
استفاده از فوم سایلنت متالایز مخصوص گرمایش از کف
قبل از نصب پارکت لمینت بر روی گرمایش از کف، استفاده از فوم سایلنت متالایز ضروری است. دلیل این موضوع آن است که تغییرات دمایی ناشی از گرم و سرد شدن کف، می تواند باعث تعریق سطح زیر پارکت شود و در صورتی که این رطوبت به پشت تایل های پارکت نفوذ کند، موجب باد کردن، تغییر شکل و آسیب به ساختار آن ها می شود.
فوم سایلنت متالایز که مخصوص سیستم گرمایش از کف است، دارای یک لایه آلومینیومی می باشد که به عنوان مانع رطوبتی عمل کرده و از عبور بخار آب به پشت تایل ها جلوگیری می کند. اما فوم سایلنت معمولی دارای این لایه نبوده و برای این سیستم گرمایشی استاندارد نیست.
علاوه بر جلوگیری از رطوبت، فوم متالایز به دلیل ساختار ویژه خود، انتقال حرارت را بهینه تر انجام داده و باعث می شود گرمای تولید شده از کف، به صورت یکنواختتر در سطح پارکت پخش شود که این ویژگی به افزایش راندمان حرارتی سیستم گرمایش از کف کمک می کند.
آماده سازی زیر کار قبل از نصب
جهت جلوگیری از آسیب به تایل های پارکت، حداقل دو هفته قبل از نصب باید سیستم گرمایش از کف را روشن کنید تا رطوبت باقیمانده در کف ساختمان تبخیر شود و از بروز مشکلاتی مانند بادکردگی و کاهش عمر پارکت جلوگیری شود.
این نکته به خصوص در ساختمان های نوساز که کف آن ها از بتن یا سیمان ساخته شده، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این سطوح در مراحل ساخت رطوبت زیادی جذب می کنند و اگر قبل از نصب پارکت، این رطوبت خارج نشود، میتواند باعث آسیب به پارکت ها شود.
نحوه روشن کردن سیستم گرمایش از کف برای اولین بار بعد از نصب پارکت
پس از اتمام نصب پارکت، زمانی که برای اولین بار قصد روشن کردن سیستم گرمایش از کف را دارید، حتما در نظر داشته باشید که دمای آن را با احتیاط زیاد (در هر مرحله ۲ درجه) بالا ببرید تا تایل های لمینت کم کم با دمای محیط سازگار شوند. افزایش ناگهانی دما می تواند باعث انبساط سریع و آسیب به تایل های لمینت شود.
جلوگیری از تغییر دمای ناگهانی در طول مدت زمان استفاده از گرمایش از کف
زمانی که سیستم گرمایش از کف خاموش است و قصد روشن کردن آن را دارید، بهتر است که دمای آن را به طور ناگهانی بالا نبرید تا از انقباض و انبساط شدید جلوگیری شود.
پیشنهاد می کنیم دمای سیستم گرمایشی را طی ۳ مرحله افزایش دهید. این روند باعث می شود که تایل های پارکت به تدریج با دمای محیط سازگار شده و از بروز آسیب ناشی از تغییرات دمایی شدید جلوگیری شود.
عدم استفاده از فرش های ضخیم با ابعاد بزرگ
در محیط هایی که پارکت بر روی سیستم گرمایش از کف نصب شده، استفاده از فرش های ضخیم و بزرگ بهمدت طولانی به هیچ وجه توصیه نمی شود. این فرش ها مانع انتقال مؤثر گرما به فضای اتاق می شوند و گرما داخل تایل ها محبوس می گردد که این تجمع گرما می تواند باعث کاهش طول عمر پارکت لمینت شود.
پیشنهاد می کنیم از قالیچه یا فرش های کوچک تر و با ضخامت که امکان تبادل حرارت را فراهم میکنند، استفاده کنید. همچنین قرار ندادن فرش های ضخیم در بخش هایی که مستقیما روی منبع گرمایی قرار دارند، تاثیر بسزایی دارد.
*** این مطلب تبلیغاتی و از سوی سفارش دهنده تهیه شده است و ایرنا مسئولیتی درباره چارچوب و محتوای آن ندارد.
نظر شما